CVR 37705063         Telefon +45 21 22 59 68

Repræsentanter for Inner Wheel, Sct. Georgs Gilderne og Malteser Ordnen har på vegne af Projekt Dåseringe overrakt 1 mio. Bath = 200.000 Dkr til Hospitalet ”Prostheses Foundation” i Chiang Mai, Thailand, ved Professor Vajara samt to doktorer den 22. januar 2016.

Projekt Dåseringe samler dåseringe ind fra Danmark, Norge og Sverige gennem forskellige organisationer og især gennem et stort antal frivillige indsamlere.
Dåseringene indsamles og fragtes til bl.a. Lerbjerg nær Hadsten, eller Sakskøbing, hvor de sorteres og sækkes op i ”storsække”. Alt dette er frivilligt, ulønnet arbejde.
Når der er så stor en portion dåseringe, at der er en lastbilfuld – afsættes disse i Danmark til bedst opnåelige pris.

Alle pengene går herefter ubeskåret til projektet ”Prostheses Foundation” hospitalet i Thailand.
Ved denne donation var pengene øremærket til en lille mobil klinik, som kan udføre arbejdet med at lave kunstige ben, ude i én af de 77, ofte svært tilgængelige regioner i Thailand.

”Prostheses Foundation” laver primært kunstige ben til fattige i Thailand, men også Laos, Cambodia, Myanmar, Malaysia og senest Senegal er med i projektet under Foundation.

Det er benproteser til personer, der har været udsat for landminer, slangebid, ulykker eller sygdom, der bliver hjulpet, så de igen kan forsørge deres familier ved at arbejde i f.eks. rismarkerne eller palmeplantagerne.

På hospitalet laves der dagligt benproteser til de, der har mulighed for selv at komme dertil.
En lille mobilklinik kan, når den er ude på en uges mission, lave mellem 100 og 150 ben. En sådan mission udføres i øjeblikket ca. 5 gange om året. Hospitalet i Chiang Mai bruger i øjeblikket rigtig mange kræfter på at uddanne protesebærere til at kunne arbejde på disse klinikker. Hospitalet har også en stor mobilklinik, hvor der kan laves ca. 400 ben på en uge, men den har svært ved at komme ud i de uvejsomme bjergegne.

Desuden har hospitalet indledt et samarbejde med Teknisk University i Chiang Mai, hvor der kan tages en Bachellor i den tekniske side af at lave proteser.

Under besøget på hospitalet fik vi mulighed for at se, hvorledes en protesebruger fik taget mål til en ny protese og hvordan processen var fra begyndelse, til han kunne tage det nye ben i brug. Når det er på hospitalet protesen laves, kan det hele udføres på én dag! Det var en meget stor oplevelse at se.

Når det er de mobile klinikker der bruges, er man nødt til at sende alt udstyr, materialer og mandskab ud i bjergene, hvor der så på forhånd er orienteret om, at klinikken i en bestemt periode, er i dette område. Her kan de, som har mulighed for at komme til klinikken, få tilbudt en protese eller udskiftet/tilpasset en gammel protese. Alt er gratis, betalt udelukkende ved donationer.

Ved donationen var vi repræsenteret af Inner Wheel, Grenå-Djurs ved Åse Bønløkke. Inner Wheel Randers Østre ved Kirsten Egelund Andersen. Inner Wheel Odense Sct. Knud og Sct. Georgs Gilderne. ved Ulla Lund. Malteserordnen, The Order of St. John, Knights Hospitaller of Malta, Danmark og Norge og Rotary i Thailand ved Islands konsul Poul Weber samt Inner Wheel Danmark ved Nationalrepræsentant Lena Pedersen, Randers Østre Inner Wheel.

I januar 2013 donerede vi 825.000 Bath = 153.000 Dkr. til ”Prostheses Foundation”, indsamlet på tilsvarende måde. Mange bække små – gør en stor å!! Bliv endelig ved at samle dåseringe, det er en langt større hjælp end I tror.
Yderligere oplysninger kan findes på: www.Daaseringe.dk og Facebook: Daaseringe.dk samt
www.prosthesesfoundation.or.th

The prostheses Foundation’s would like to express our heartfelt gratitude to Ladies of the Can Rings By Lena Pedersen & Kristen Andersen. Representing Inner Wheel Denmark, Order of St.John Knights Hospitaller, (Maltese Knights) Denmark, Norway St.George’s Guilds, Denmark. For the donation 1,000,000 baht to support us in providing the free artificial legs to help disable people with your generous continue.
Thanks for this valuable and continued support, On 22 January 2016. – udtaler hospitalet på deres hjemmeside.

Share This