CVR 37705063         Telefon +45 21 22 59 68

Kære indsamlere.

Bestyrelsen har længe næret et ønske om at få sat gang i – og som lovet – et Nyhedsbrev, så alle vore flittige samlere, kan følge lidt med i projektet. I Nyhedsbrevet kan vi fortælle lidt om, hvad det er, vi går og laver – set fra andre vinkler en lige fra bestyrelsens skrivebord.

Bestyrelsen får jævnligt nogle forespørgsler, som vi svarer direkte på til den enkelte, men måske kunne det være en god ide at tage nogle af disse spørgsmål/svar med i Nyhedsbrevene, så også andre kan få glæde af dem.

Bestyrelsen har planer om et Nyhedsbrev 3-4 gang om året – leveret direkte til de postkasser, der har tilmeldt sig. Nyhedsbrevet vil dog også blive lagt på hjemmesiden.

Hvad skal dåseringene bruges til?

Men jeg vil gå lidt tilbage til starten. Som alle ved så startede projektet som et privat initiativ i Danmark helt tilbage i 2002, men det bredte sig ret hurtigt som ringe i vandet og blev snart til en stor flod, ja, til et helt bjerg af dåseringe. På en rejse til Bangkok havde Kirsten Egelund Andersen observeret en kasse med dåseringe og spurgte selvfølgelig ”Hvad skal de bruges til”? Svaret lød: De smeltes om til skruer og møtrikker og bruges bl.a. i benproteser på et protesehospital i Chiang Mai, et hospital der er startet i 1992 i samarbejde med dronningemoderen, der lige til sin død var protektor for hospitalet. I dag varetages det af den thailandske prinsesse.

Tilbage i Danmark. Fra den spæde start og til 2008, var det mulighed at sende ringene til Chiang Mai, hvor de blev smeltet om til skruer og møtrikker, der bruges som nogle af de komponenter, der er i en benprotese. Benprotesen er ikke lavet af dåseringe alene, som nogen fejlagtigt tror.

2008 – skulle projektet stoppe, eller skulle det gå fortsætte? – Men heldigvis valgte nogle ihærdige damer og gode kræfter at gå videre med ideen. Næste spørgsmål var så – men hvordan? Løsningen blev, at man nu samlede ringene og sorterede dem. Der må nemlig ikke være noget som helst, der er jernholdigt i poserne, hvilket der desværre er rigtig meget af. Det kan være ringe fra makreldåser, batterier, clips, skruer, ølkapsler, tegnestifter og meget andet, som ikke er rent aluminium.

Projekt Dåseringe er en non profit sammenslutning

Projekt Dåseringe er en non profit sammenslutning, og alle pengene, der kommer ind ved salg og evt. donationer, går ubeskåret til hospitalet i Chiang Mai, med hvilket der er et meget fint og tæt samarbejde.

Den første check blev afleveret i 2013 pålydende 153.000 kr. Det var et stolt øjeblik, både for dem der var afsted (Kirsten Egelund, Lena Pedersen og deres mænd) og dem der modtog pengene. En sådan rejse foretages helt og holdent for egne penge, hvilket der holdes der meget strengt på.

Husk at du kan følge vores projekt på vores facebookside, Projekt Dåseringe

Projekt Dåseringe har i tidens løb fået opbygget et stort netværk. Der er i øjeblikket mere en 160 registrerede samlere, hvoraf nogen har depoter. Disse samlere får også ringe fra mange som vi ikke kender. At have et depot vil sige at man sørger for, at de ringe man får ind, på en eller anden måde kommer til vores depot i Skanderborg, hvor de sorteres og sækkes op. Vi samarbejder med bl.a. Malterserordenen i Danmark og Norge, Sct. Georgs gilderne i Danmark, Skanderborg Fragtcentral, og flere forskellige loger samt private.

Med venlig hilsen

Formand, Projekt Dåseringe

 

Share This